Na drie sessies ideeën ontwikkelen was het tijd voor de trechter. Waarin zien de YP die deelnamen aan deze sessies toekomst? Er werd gewerkt met de vier ideeën uit sessie 3:

Hoe gaat de sportaccommodatie van de Toekomst eruit zien?

VRAGEN


Om een helder beeld te krijgen werden in de groepjes diverse kernvragen gesteld.

  • Wat is jouw taak als gemeente? Zorgen voor ledengroei bij verenigingen of iedereen in beweging krijgen?
  • Is de accommodatie een gebouw, veld met hekken of kan het ook wat anders zijn?

In vier groepen werd gewerkt aan een plan om buitenleven en sport te verbinden.

Grotere sportcomplexen werden met groene sportzones verbonden aan elkaar, maar ook kleinere sporthubs in de wijk. Denk aan Krajicek of Cruyffcourts. De Walhalla’s worden met elkaar verbonden. Een soort sportboulevard verbindt de accomodaties. Je kunt hier hardlopen, fietsen, misschien zelfs elektrisch fietsen, sporten. Autoverkeer wordt geluwd in nieuw te bouwen woonwijken. Het idee om beweging centraal te stellen bij nieuw te bouwen wijken in plaats van aantal auto’s en woongemak kwam op tafel. Het vraagt om een sportieve visie op wonen en leven in steden en dorpen.

“We hebben zulke goede sportvoorzieningen, het Walhalla is er misschien al!”

PRESENTATIE


In deel 2 van de sessie zijn we aan slag gaan met de presentatie van het plan aan VWS. Daarbij stond de vraag centraal: Verzin een manier om de sportaccommodatie van de toekomst op een verpletterende wijze te presenteren! De tool: Battle Absurd. Spelprogramma’s, een reis naar Valencia, VR brillen. Het kwam allemaal voorbij. Bij het concreter maken was het winnende idee:

Papendal al voorbeeld nemen van een nieuwe woonwijk. Waarbij de mensen van VWS worden ontvangen met sinaasappelsap (Valencia en gezond), een rondleiding krijgen en middels een VR bril ook de toekomst kunnen zien. Mogelijk is dit idee ook te combineren met het idee dat als tweede eindigde: een quiz waarbij de deelnemers van VWS eigenlijk altijd het goede antwoord krijgen en zo als hoofdprijs de sportaccomodatie van de toekomst krijgen. Maar de presentatie is uniek en verrassend in quizvorm.