De valkuilen van
Vrijwilligersmanagement

Onlangs ontwikkelde Start2Create de online module Vrijwilligersmanagement in opdracht van NOC*NSF. Wat zijn nou valkuilen van vrijwilligersmanagement?

Kunnen wij je online creatief en anders laten denken? Dat vonden we een mooie uitdaging. In de online module Vrijwilligersmanagement vind je een schat aan inspiratie, tips en handvatten voor jouw vereniging. En natuurlijk een aantal creatief denken tools, met uitleg erbij.

Help, ik loop vast!

Een oproep op de website, een vakje aanvinken op een formulier als je net lid bent, mensen aanspreken. Misschien heb je al van alles geprobeerd om mensen actief te krijgen als vrijwilliger, maar levert het niet voldoende op.


Of, als je wel handjes hebt, kan die hele boel aan vrijwilligers tevreden houden, aansturen en managen ook nog best een klus zijn. Kortom, voor je het weet beland je in die bekende cirkel van het vaste denken. Nieuwe wegen en oplossingen raken geblokkeerd.


In de module dagen we je uit op een andere manier naar vrijwilligersmanagement op je vereniging te kijken. Wel op een iéts andere manier dan je zou verwachten. Creatief denken is de rode draad. Maar wat zijn nou die valkuilen?

De valkuilen

Dit is niet de klassieke module waarvoor je moet slagen. Daar zijn we niet zo van. We draaien liever van alles om. En maken het zo leuk mogelijk voor je.


We geven je praktische tools mee en laten je daarmee met andere ogen naar de vereniging kijken. De module in eentje van achter de computer doorlopen is een van de valkuilen. We zetten je namelijk echt op een andere manier aan het denken. En aan het kijken. Naar de vereniging.

Module vs. groepstraining

De rode draad in de module is creatief denken. Als je een keer een creatief denken sessie hebt meegemaakt, dan heb je ervaren wat het doet in een groep: de interactie, het meeliften, het presenteren van de ideeën aan elkaar. Los van een vraagstuk leidt dit al tot andere uitkomsten en plannen. En een andere manier van samenwerken en kennis delen. Daarom zijn er overal in het land wel sessies te vinden waar je je bij kan aansluiten.

Meer weten hierover, de module en een account aanmaken?