TRAJECT ZONDER NAAM

We waren zó creatief dat we er geen naam voor vonden.
Iedereen geeft trajecten een naam. Wij deze keer niet.

Helemaal anders!

“Hoe krijgen we meer vrijwilligers?” Dit is een van de meest gestelde vragen tijdens onze sessies. Start2Create heeft een nieuwe manier gevonden om verenigingen op weg te helpen! Verenigingen niet alleen anders laten denken, ook anders laten besturen.

Met de KNLTB hebben we dit idee in een traject van drie avonden gegoten: anders besturen. De aftrap van dit programma was in Best, met zes tennisverenigingen. Eerst 2 avonden anders denken. En op avond 3 zèlf de creatieve tools leren begeleiden.

ANDERE BRIL

Anders kijken naar contact, anders kijken naar beleving op de club. Waar haken vrijwilligers af, of juist aan?

ACTIE! ACTIE! ACTIE!

Actie! Dat is het toverwoord. We willen de verenigingen in de actiemodus krijgen. Niet in problemen denken. Maar de kansen zien. Er is zo veel mogelijk als je even alle beperkingen loslaat en vooral het bekende.

TOOLS TOEPASSEN

Zelf voor de groep staan om de creatieve tools in te leren zetten. En dus anders te kunnen besturen.

“Waarom drie avonden? We hebben al zo weinig tijd!”

Dat is de meest gehoorde opmerking vooraf. En achteraf horen we dat mensen juist blij zijn dat ze drie avonden de tijd hebben gehad. Je traint echt je brein,” aldus Edwin Giethoorn, accountmanager bij de KNLTB.

Meteen uitproberen!

“Door de avonden ging ik echt anders denken,” vertelt Wilanda, een van de deelnemers. "Er kwam laatst een moeder naar mij toe met de vraag of wij G-tennis aanbieden. Voor haar zoon. Normaal denk ik vooral aan wat de uitdagingen allemaal zijn om zoiets aan te pakken. Wat je allemaal moet regelen. Nu dacht ik, waarom niet? En hoe gastvrij zijn we eigenlijk als club, en als dorp? Deze jongen moet nu meer dan een half uur rijden voor een sport. Ik heb het meteen uitgezet op de club en binnen no-time is er een inlooptraining georganiseerd met onze trainer. We zien vanzelf wat we tegenkomen. En blijven vooral denken in mogelijkheden."