STAND OUT!

Verenigingen, het is tijd om op te vallen. Stand out!

Doe eens iets anders dan anders. Het is tijd voor inspiratie.

Een oproep op internet, een nieuwsbrief met een stukje tekst, een noodoproep ophangen in de kantine. Het zijn ideeën om tot nieuwe leden of vrijwilligers te komen. Alleen, valt het nog op? Kan het opvallen als vereniging nòg ludieker, opvallender, leuker? Ja, zeker!

Opvallen op andere manieren

We krijgen steeds vaker de vraag: ‘Hoe kunnen we opvallen als vereniging?’ Een vraag waar veel creatief denken tools op toe te passen zijn. Soms liggen ideeën heel dichtbij. En soms had je er anders echt niet op gekomen.

Pas je signing aan! Maak posters of borden die er verrassend uit zien.

Roze olifanten

Tijdens een van onze trainingen bedacht een vereniging ooit om een route van roze olifanten naar het clubhuis te maken. Bordjes dan. Met slurfen die je de juiste kant op sturen. Nooit meer verdwalen op het complex!

Ze hebben het uiteindelijk nooit gedaan, omdat het ‘gek’ was. Maar eigenlijk was dit idee tamelijk briljant. Want, wat onthoud je over het algemeen van een club? De kleding, de vereniging waar je nooit kunt parkeren, vervelende ouders langs de lijn, de oudbollige kleedkamers.

Stel nou dat in je herinnering staat: de club met de roze olifanten! Dat onthoud je. Kleine routebordjes die je wegwijs maken op het complex.

Route van vragen

"We hadden een bijeenkomst gepland over de gastvrijheid op onze tennisvereniging," vertelt Wilanda Spierings van TV 't Slotje. "De vraag was, hoe nodigen we mensen op een ludieke manier uit? En op een gastvrije manier? Door de training Welkom op de Club kwam ik op het idee van een route van kaarten. Bij de ingang hingen we kaarten op met 'Welkom!' en als je weg ging zag je 'Fijn dat je erg was!' of 'Kom je nog eens terug?'. Zelf het hele paviljoen was behangen. Dat deden we expres met vragen, zoals 'Zijn we gastvrij?', 'Wil je meepraten?' en 'Wat gaat er goed en wat niet?'. Het viel mensen op en onderling spraken ze erover. Dit heeft tot een hogere opkomst op de thema-avond geleid!"

"Op het hele complex hadden we kaarten opgehangen. Vanaf het hek bij de ingang, tot in de kantine. " – Wilanda Spierings, TV 't Slotje

Heb jij leuke voorbeelden uit de sportwereld?