Kijken door
een andere bril

Anders kijken naar de dagelijkse problemen van clubs of organisaties? Dat leert Start2Create jou op haar Academy. Ontdek hier een aantal ervaringen van deelnemers.

"Je leert mensen eigenaar te maken van een idee"

Gert-Jan Kraaijeveld

KNKV - Manager
korfbalparticipatie

Omgekeerde
vraag

“Intern bij de KNKV passen we nu regelmatig de omgekeerde vraag toe. Normaal gesproken benaderen wij basisscholen samen met verenigingen en experts om meer leden te werven vanuit de scholen. Dan kom je steeds op dezelfde ideeën uit. Daarom hebben we de vraag juist omgedraaid: hoe zorgen we ervoor dat scholen niet meer benaderd worden door experts en verenigingen?

Eén concreet plan dat hier uit is gekomen, is om korfbal-internationals langs hun oude scholen te sturen. Daar kunnen zij vanuit hun eigen enthousiasme vertellen over hun ervaringen met korfbal en wat de sport zo leuk maakt.”

Tessa Duking

NHV - Medewerker
productontwikkeling

Absurd
denken

“Wat me het meeste is bijgebleven, is dat we met de groep helemaal opgingen in het absurd denken, waarbij je enorm veel lol hebt. Beperkingen wegnemen, is wel mijn favoriet. Je ziet hierbij dat iedereen gemakkelijk absurd gaat denken en dat er veel input komt vanuit de gehele groep. De praktische tools laten je anders naar vraagstukken kijken. Daarnaast leer je hoe je zelf mensen op een eenvoudige manier anders aan kan laten denken en eigenaar kunt maken van een idee.”

Simone Volmer

NBB - Algemeen
directeur

Super Mario en
Freek Vonk?

“We gebruikten de tool different eye om onze STAR-dag anders vorm te geven. De lol was geweldig. Idee door de ogen van Freek Vonk: basketballen in de jungle als een bepaald dier. Bij het concreet maken van het plan koppelden we de dieren aan basketballtechnieken, waardoor kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met basketball. Ook een parcours als een (Mario)kartbaan met hindernissen. Valide kinderen leggen het deels af in een rolstoel. Zo maken ze kennis met rolstoelbasketbal. Waanzinnige ideeën voor een STAR-dag!”