Inspiratie -

360º welkom


Hoe kun je als sportclub je leden en gasten aan de voorkant al een warm welkom geven? Een onvergetelijke indruk, waarbij je het gevoel krijgt dat de club je met open armen ontvangt?

Tijdens de trainingen van Welkom op de Club laten we vaak de Route van de Sporter voorbij komen, waarbij de eerste indruk van grote invloed is op de totale beleving van een sporter of gast. En natuurlijk vinden we het naderhand leuk om voorbeelden te horen van clubs die aan de slag zijn gegaan met ideeën!


In juli gaven we een inspiratiesessie in Den Haag voor de gemeente. Twee maanden later waren we terug in de Hofstad voor een sessie bij Stichting Werkgever Sport Den Haag. In beide sessies zat iemand van het bestuur van Gymnasiasten Korfbal Vereniging (GKV) Den Haag. Ze lieten ons weten wat er door de eerste inspiratiesessie Welkom op de Club al veranderd was bij hun vereniging. En dat leverde verrassende dingen op!

Welkomstbord


Als eerste ging de korfbalvereniging aan de slag met het maken van een welkomstbord voor de club. Een bord met ‘Welkom op GKV’ is binnenkort zichtbaar bij de entree. Hoe dit idee is ontstaan? Ze hebben opnieuw de route van de sporter gelopen op het complex en deze met de blik van een nieuwkomer bekeken.

Onze ervaring na het trainen van vele clubs is dat een duidelijke entree al snel over het hoofd wordt gezien. Immers, als je al zo lang op de club rondloopt is alles duidelijk en weet je alles makkelijk te vinden. Een welkomstbord met logo van de club kan al een verschil maken en een glimlach op het gezicht van een gast toveren.

Contact met nieuwe leden


Daarnaast is de club aan de slag gegaan met het interviewen van nieuwe leden. Er worden door het bestuur persoonlijke gesprekken gehouden met nieuwkomers om hen beter te leren kennen. Nieuwe leden worden daarna ook kort voorgesteld op de website.

Online vindbaarheid


Een eerste indruk van de club wordt vaak al bepaald bij de parkeerplaats, het zien van een hek of slagboom, of zelfs bordjes op de openbare weg. En uiteraard - daarvóór zelfs nog - kun je je eerste indruk als club al online maken. Met een online tour kun je nu de hele route van de sporter op GKV virtueel bewandelen. Zowel via de computer, telefoon en zelfs met 3D bril kun je een indruk opdoen van sportcomplex. Zo weet je de eerste keer al je weg naar het clubgebouw te vinden!

Klik hieronder op de button om de 360º Tour van GKV Den Haag zelf te maken!

Meer inspiratie?


Ben je nu alvast op zoek naar meer inspiratie of wil je kijken hoe gastvrij je als club eigenlijk bent?

Ga dan naar www.welkomopdeclub.nl. Lees daar onze blogs of doe de gastvrijheidsscan!

Ben je op de club ook gaan experimenteren met enkele ideeën naar aanleiding van een Welkom op de Club sessie?

Deel het vooral met ons! Mail naar: info@start2create.nl.

360º Welkom
5/9
pages
Coming Soon
editions